Двоен празник честваха днес жителите на Любимец -  50 години

...
Двоен празник честваха днес жителите на Любимец -  50 години
Коментари Харесай

Двоен празник честваха в Любимец

Двоен празник честваха през днешния ден жителите на Любимец -  50 години от оповестяването на селището за град и 90 години от построяването на православния храм в града „ Свето Успение Богородичнно ".
 След църковната работа в храма и празничния водосвет миряни и посетители се включиха в литийното шествие до местността „ Хасаря ”, където се издига 15-метров християнски кръст. Той бе повдигнат благодарение на донори от Любимец и района. Един от тях е и националният представител от ГЕРБ доктор Георги Станков, който бе формален посетител на тържеството дружно с кмета на Любимец  Анастас Анастасов.
  Местният духовник - отец Трифон, подари кмета Анастасов  с настолен кръст, който да бъде част от общинските знаци, които ще се препредават на всички бъдещи управници на общината.
По мотив 90- годишнина на храма кметът Атанасов връчи на ръководителя на църковното настоятелство документи за подаяние на 2 100 кв.м. общински терен, върху който ще бъде построен нов православен храм с името на  Св. Пр. Илия, и осветена икона на  Св. Богородица за бъдещата черква.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР